Whitepaper aanvragen

Dutch Power On Change

Het idee van DPoC ontstond al in 2013 op een terras in Best. Na een eerste serie van ontmoetingen waarbij Jeroen Walraven en Hans Joosten, beiden als interim-directeur, elkaar uitgebreid spraken over organisatieverandering, is de eerste steen van DPoC gelegd. Jeroen was toen al begonnen met het schrijven van het boek De Bedrijfsnavigator rondom zijn ervaringen met veranderen in de praktijk. In de jaren erna hebben Jeroen en Hans een aantal veranderingstrajecten uitgevoerd voor wat meer technisch georiënteerde bedrijven aan de hand van de methode De Bedrijfsnavigator. De werkwijze groeide en werd beter, en er ontstond meer en meer inzicht en bewijslast.

Medio 2019 vonden Jeroen en Hans de tijd rijp om na een lange samenwerking de stap te maken naar de formalisering van DPoC. In januari 2020 is DPoC wereldkundig gemaakt.

Wie zijn wij?

Jeroen Walraven

Founder

Een ervaren CEO/COO op het gebied van transities binnen private en semi-publieke organisaties. Hij heeft met name ervaring opgedaan in de maak industrie (grondstoffen, proces, consumentenproducten, machine/systeem bouw, logistieke dienstverlening, semiconductor en high-tech). Als CEO/COO is Jeroen verantwoordelijk geweest voor verschillende transformaties, fusies, ontvlechtingen en reorganisaties.
Met een focus op processen en waarde toevoeging kan Jeroen snel verbetergebieden benoemen, weet het overzicht goed te behouden, heeft sterke strategische planningsvaardigheden, heeft het vermogen om de juiste risico’s te benoemen en in te schatten. Door de brede ervaring kan Jeroen makkelijk werken met verschillende niveaus binnen een organisatie, van directie tot uitvoerend niveau en met de verschillende externe belanghebbenden.

Jeroen heeft aan de hand van zijn ervaringen en kennis de transitiemethode “De Bedrijfsnavigator” ontwikkeld.

jeroen@dutchpoweronchange.com 
+31 6 10 94 66 83

Hans Joosten

Founder

Oorzaak en gevolg. In veel organisaties wordt er gemanaged op eindresultaat. Zeker vandaag de dag niet zo vreemd maar resultaat is nog altijd het logische gevolg van een goede organisatie. In de afgelopen 10 jaar zijn we gaan denken dat resultaat volstrekt maakbaar is. We managen op basis van roadmaps en vinken allerlei acties één voor één af. De ‘harde’ kant (je structuren, processen, systemen) is rationeel en dus ‘makkelijk’ te managen. Aan de mensen in de organisatie is weinig aandacht besteed. Elk jaar een beoordelingsgesprek is vaak het enige. Mensen zijn ook onvoorspelbaar, daarom niet maakbaar en daarom lastig. Als we uitgevinkt zijn moet het resultaat er zijn. Dat is lang goed gegaan maar meer ondanks dan dankzij dit soort powermanagement. We merken nu ook dat het niet houdbaar is. We moeten weer terug naar het werken aan een goede organisatie!
Verandering. Je zult dus veel meer vanuit het ‘oorzakelijke’ moeten gaan redeneren. Specifiek je mensen. Daar liggen je kansen. Als je alles goed doet komt het resultaat als een logisch gevolg. Dat is wel een verandering voor vele organisaties! Hoe doe je dat dan?

Visie. Visie is de grote gemene deler. Visie bindt je mensen binnen de organisatie. Ga dus op zoek naar de ambitie die leeft binnen je team. Een breed draagvlak is je resultaat. Om er te komen zul je na moeten gaan wat je startpunt is. Waar sta je als organisatie voor? Wat drijft de mensen? Tenslotte zul je je weg moeten gaan uitstippelen. Klantgerichte innovatie en communicatie zijn voor mij de belangrijkste kapstokken. Voor de BV Nederland is innovatie cruciaal. Ga op zoek naar kwaliteit. Je zult je dus moeten afvragen of ‘u-vraagt-wij-draaien’ nog wel werkt. Beter is focus: doe een paar dingen goed en doe de rest met partners. Je concurrent van gisteren is misschien je partner van morgen!

Als econoom en commerciant is dit het werkterrein van Hans. Vooral technische organisaties (daar waar de kloof tussen de technische ‘spec en de toepassing van de gebruiker bestaat) boeien hem. Hans is bedenker en mede-eigenaar van Nieuwe Tijden.

hans@dutchpoweronchange.com 
+31 6 55 30 77 77

Laatste blogberichten

Willen, mogen en kunnen

Willen, mogen en kunnen

Wat is het veranderingsvermogen van jouw organisatie? Innoveren en veranderen. Organisaties die mee willen blijven...

Lees meer