The Extraordinary

Geschreven door Hans Joosten

Hans is founding partner van DPoC. Power up your strategy, power up your change.

Innovatie

21/04/2021

Creativity is looking at the ordinary and seeing the extraordinary! Dit is mijn favoriete quote. Hij is van Dewitt Jones, fotograaf bij National Geographic. Ik zou het bijna mijn lijfspreuk willen noemen. Voor mij heeft dit veel raakvlakken met verandering. In extraordinary zit het lonkend perspectief. Hier zit voor mij de verleiding en de wow-beleving. En creativiteit helpt om dit op te zoeken.

Ordinary en Extraordinary

Dit maakt voor mij het verschil in het leven en in het werk. De focus proberen te leggen op het ongewone en buitengewone. Verder gaan dan het gewone. De schoonheid van een bloem. Het gezang van een merel. De smaak van een smeuïge risotto. De blije ogen als iemand glimlacht. Design, architectuur, kunst, innovatie, change. Voor mij zit in het buitengewone de beloning van het zoeken en het vinden.

Looking en Seeing

Dit is voor mij het geheim, de sleutel tot de beloning. Kijken en zien is een groot verschil. Kijken is oppervlakkig waarnemen. Zien is veel bewuster, met aandacht en diepgaand. Kijken is het waarnemen van iets en zien is weten wat er wordt waargenomen. 

Dus ga zien in plaats van kijken! Dan ga je mooie buitengewone kansen zien. Dan lonkt het leven!

Erik op ten Berg – DPoC

Navigator

Lees ook…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *